Innsatsleder Roger Pettersen ved Øst politidistrikt sier at nødetatene vil jobbe gjennom natten for å finne overlevende i skredområdet i Gjerdrum. Foto: Jil Yngland / NTB

Letemannskaper fortsetter søket gjennom kvelden og natten i skredområdet i Gjerdrum. Mørket gir oss utfordringer, sier politiet.

– Mørket har kommet og har gitt og gir oss utfordringer, sier innsatsleder Roger Pettersen på en presseorientering klokken 16.30.

– Dette vil selvsagt være en begrensning, sier Pettersen.

Politiet vil lyse opp stedet med lyskilder så godt det lar seg gjøre, og de legger nå planer for arbeidet som fortsetter gjennom kvelden og natten.

Det er fortsatt dårlig vær, og Pettersen omtaler letearbeidet som vanskelig og krevende.

Nødetatene rullerer nå på redningsmannskapet som har stått på i mange timer. Nå kommer det friske mannskaper på, opplyser Pettersen.

Innsatsen er fortsatt pågående med søk i det minst farlige området i rød sone. Mannskaper søker med Sea King-helikopter.

15 personer er fortsatt ikke gjort rede for. Tallet er blitt nedjustert flere ganger. Pettersen sier politiet fortsatt er i en fase hvor de leter etter overlevende, ikke omkomne. Ingen er så langt funnet eller bekreftet omkommet.

Leirskredet på Ask i Gjerdrum kommune gikk i morgentimene onsdag, og pågår fortsatt. Flere hus er tatt av skredet.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.