Det er 15 personer som ikke er gjort rede for etter leirskredet i Gjerdrum, opplyser politiet til NRK. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Det er nå 15 personer det ikke er gjort rede for etter leirskredet i Gjerdrum. Politiet er håpefulle og sier at de søker etter overlevende, ikke omkomne.

– Så langt er det ikke gjort noen funn, og ingen er bekreftet omkommet, sier innsatsleder Roger Pettersen om letearbeidet.

– Vi holder fortsatt muligheten åpen for at dette er personer som har evakuert seg selv eller ikke meldt seg til politiet, men de kan også være nede i skredområdet, sier han.

Pettersen sier videre at letingen vil fortsette gjennom natten.

– Det er håp, og vi leter etter overlevende, sier han.

Tallet er nedjustert fra 21 tidligere i ettermiddag fordi folk har gjort rede for seg og vært i kontakt med politiet. Det pågår fortsatt søk med SeaKing-helikoptre.

Disse retter seg nå mot det minst farlige området i den såkalt røde sonen innerst i skredet.

Skredet er i bevegelse, og Pettersen sier dette har medført at tre hus, som var evakuert fra før, har gått inn i den røde sonen. Ifølge Pettersen kan dette skje med flere andre boliger.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.