Ukjent kunstner, voksfarger (?) på murpuss, Pompeii.

Vesuvs utbrudd i år 79 begravde et stort område, deriblant byene Herculaneum og Pompeii, i vulkansk aske og pimpstein. Byene ble ikke helt glemt, men først i 1592 ble  Pompeii med sikkerhet gjenoppdaget. De første «utgravningene» kan nærmest betraktes som plyndring, men etter hvert kom de inn i mere regulerte former. Det er fortsatt igjen områder å utforske, og i 2019 fant man hva man kanskje kan kalle et serveringssted for Fast Food, med dekorasjoner, Funnene er omtalt blant annet her og her (italiensk).

Det kan se ut som om denne hanen er nær beslektet med den opprinnelige viltlevende hønserasen, Gallus gallus, som fortsatt finnes i Sørøst-Asia, og deres etterkommere holdes nå som husdyr i et utall varianter over omtrent hele verden, både for egg og kjøtt.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.