Statsminister Mette Frederiksen innkaller til pressekonferanse på kort varsel tirsdag. Nye koronarestriksjoner antas å bli temaet. Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix / NTB

Statsminister Mette Frederiksen kan tirsdag kveld komme til å varsle nye restriksjoner samtidig som Danmark opplever en kraftig forverring av smittesituasjonen.

Frederiksens pressekonferanse starter klokka 19. Ifølge dansk TV2 kommer hun til å kunngjøre at de nåværende restriksjonene forlenges fra 3. til 17. januar, og at danske skolebarn skal ha hjemmeundervisning i denne perioden.

Både antall koronasmittede, dødsfall og sykehusinnleggelser går feil vei hos danskene. Tirsdag var 900 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus, noe som er rekordhøyt og over tre ganger så mange som for fire uker siden. Landet rapporterte også om 22 nye koronarelaterte dødsfall i løpet av siste døgn.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.