Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB

En politibetjent er fraktet til sykehus etter å ha blitt påkjørt i forbindelse med en trafikkontroll i Vestby. Politiet etterlyser nå en rød Mercedes.

Hendelsen skjedde like etter klokken 15 onsdag ettermiddag.

Politiet stanset en rød Mercedes i en trafikkontroll i Vestby. Politiet parkerte bak bilen, og to betjenter gikk ut av bilen mot Mercedesen.

– Det er i det øyeblikket at Mercedesen blir satt i revers og kjører i stor kraft bakover. Den svinger i det som fremstår som en bevisst handling, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

Den ene politimannen greide å hoppe unna, mens den andre ble påkjørt og skadd på stedet. Han er fraktet til sykehus. Marstad sier at han foreløpig vil ikke kommentere skadeomfanget.

– Mercedesen stakk av, og vi leter nå med store styrker etter bilen. Vi har noen ledetråder for å kunne spore opp bilen, sier han, og legger til at de ber alle som observerer bilen, om å tipse politiet.

Bilen ble sist sett kjøre nordover på E6, og den kan også ha tatt sideveier.

– Det er ikke vanlig at politibetjenter skades. Når det tilsynelatende er en bevisst handling, så er naturligvis dette noe vi ser svært alvorlig på, sier Marstad.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.