Pfizer og Biontechs koronavaksine er den første vaksinen som er godkjent blant annet i USA, Storbritannia og Singapore. Nå har også et kinesisk selskap bestilt vaksinen. Illustrasjonsfoto: Mike Morones / The Free Lance-Star via AP / NTB

Det kinesiske farmasiselskapet Fosun Pharma har inngått en avtale med Biontech om å kjøpe 100 millioner doser av vaksinen som er utviklet sammen med Pfizer.

Shanghai Fosun Pharmaceutical Group sier de har inngått avtalen for å sørge for tilstrekkelig forsyning av vaksiner i Kina.

Selskapet sier de kommer til å betale 125 millioner euro, tilsvarende over 1,3 milliarder norske kroner, før nyttår for de første 50 millioner dosene. De vil betale for resten så fort vaksinen blir godkjent for kommersiell bruk i Kina.

Kina er selv i prosessen med å utvikle minst fem egne koronavaksiner, tre av dem er i siste utviklingsfase. En av dem er allerede blitt godkjent for bruk i Heilongjiang-provinsen, der de har kjempet mot et lavt antall koronatilfeller.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂