Steinkjer tinghus. Foto: Alasdair McLellan / Wikimedia Commons.

Inntrøndelag tingrett har torsdag varetektsfengslet en mann i 20-årene i fire uker med to ukers brev- og besøkskontroll, siktet for å ha påført en gravid kvinne i begynnelsen av 20-årene en stikkskade i magen i en privat bolig sist mandag kveld.

I kjennelsen fra retten heter det:

Fornærmede, siktede og mange av vitnene har en nær tilknytning til hverandre. De involverte partene kommer fra to store familier i et syrisk miljø som politiet per i dag ikke har oversikt over.

Siktede og fornærmede, som er gravid i fjerde måned og ble alvorlig skadet, men er utenfor livsfare, fremstår som å være i et avhengighetsforhold, og de to var alene hjemme da stikkskaden oppstod.

Etterforskningen i saken er i en innledende fase, og flere avhør gjenstår. Politiet pågrep i alt fire personer ved utrykning til åstedet mandag kveld.

Retten fant det sannsynlig at siktede ville forsøke å påvirke vitnene ved løslatelse.

Fire personer ble opprinnelig siktet i saken, men vilkårene er ikke til stede for fengsling for tre av dem, som ble løslatt tirsdag.

 

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.