Olje- og energiminister Tina Bru (H) og regjeringen lyser ut ni nye leteområder på norsk sokkel. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Regjeringen lyser ut ni leteområder, fordelt på åtte i Barentshavet og ett i Norskehavet, i den 25. konsesjonsrunden på norsk sokkel.

Gjennomføringen av konsesjonsrunden er en direkte oppfølging av Granavolden-plattformen og Stortingets ønske, opplyser olje- og energiminister Tina Bru (H) i en pressemelding.

– Om lag 200.000 personer er sysselsatt enten direkte eller indirekte i petroleumssektoren i Norge. Nye funn er avgjørende for den videre aktiviteten for å skape ringvirkninger, lønnsomme arbeidsplasser, verdiskaping i hele landet og inntekter til fellesskapet, sier hun.

Tildeling av nytt leteareal skjer gjennom to likestilte konsesjonsrunder. Nummererte runder foregår i de minst kjente leteområdene – det vil i dag i praksis si deler av Barentshavet og enkelte områder i Norskehavet. Arealer i de mest kjente leteområdene tildeles i TFO-rundene, som skjer årlig.

Etter planen skal utvinningstillatelser i de utlyste områdene tildeles i andre kvartal 2021. Selskapenes søknadsfrist er satt til 23. februar.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.