Russlands president Vladimir Putin. Foto: Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS 

Syriske flyktninger bør nå dra hjem og bidra med å bygge opp sitt eget land, mener Russlands president Vladimir Putin. Han hevder syrerne utgjør en stor byrde for de landene de har reist til, og at det er fare for at mange av dem radikaliseres.

Det var under et møte mandagen denne uken med Syrians president Bashar al-Assad at Putin tok opp saken, melder Sputnik News.

– Dessverre er mer enn 6,5 millioner flyktninger for tiden utenfor Syria. De fleste av dem er arbeidsføre borgere som kan og bør ta del i gjenoppbyggingen av landet sitt, sa den russiske presidenten ifølge Sputnik News.

Putin påpekte at land som tok imot syrerne, har blitt påført store og tyngende kostnader. Han bemerket også at unge flyktninger «ofte blir påvirket av radikale krefter, slutter seg til militante grupper og kan utgjøre en trussel mot mottakerlandet».

Vladimir Putin uttalte allerede for flere år siden at situasjonen i Syria er trygg og at flyktningene kan komme tilbake, ifølge en artikkel i Fria Tider i 2017. Der sa han:

«Nästan hela Syrien, inklusive historiska kristna regioner, har befriats från terrorister», klargör Rysslands president Vladimir Putin.

Russland har lenge støttet den syriske regjeringens initiativ for å få flyktninger til å reise tilbake til hjemlandet.

Til dags dato skal mer enn 850 000 syrere ha kommet tilbake til hjemlandet.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.