Thomas Cole (1801–1848)
Olje på lerret, 99 x 154 cm, Denver Art Museum, Denver.

Thomas Cole var født i England, men familien emigrerte til USA i 1818, og slo seg ned i Ohio. Som maler var han i hovedsak selvlært. Men etter hvert ble han en høyt verdsatt historie- og landskapsmaler. I 1825 grunnla han det som senere ble kjent som The Hudson River School.

Bildets titel, Dream of Arcadia (Drømmen om Arkadia) viser til Arkadia, et landskap på Peloponnesos i Hellas, som allerede i antikken ble betraktet som et slags tapt paradis, tidligere befolket av fredsommelige hyrder.

Bildet har mange detaljer, og det anbefales å klikke på det for større oppløsning.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.