Stillbilde: Twitter.

Den 20 år gamle terroristen som mandag ble skutt og drept av østerriksk politi, var tidligere straffedømt og hadde sluppet ut av fengsel i 2019, skriver Kronen-Zeitung.

20-åringen, identifisert som Kurtin S. av redaktøren Florian Klenk, var dømt for organisering av en terrorgruppe og satt 22 måneder i fengsel innen han ble løslatt i desember i fjor, skriver «Krone». Løslatelsen skjedde på prøve etter mindre enn halvsonet dom på grunn av hans unge alder, skriver avisen Österreich.

Kort tid før terrorangrepet i Wien mandag kveld hadde han sverget troskap til den nye IS-lederen Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi. Tidligere hadde han forgjeves forsøkt å slutte seg til den islamske staten i Syria.

Ifølge den tyske avisen Bild hadde han også meddelt sin sympati for IS på en senere slettet Instagram-konto, hvor han også poserte med våpen.

 

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.