En gruppe fra Black Lives Matter UK har søkt om å bli registrert som politisk parti. Søknaden ble kjent via den britiske valgkommisjonens hjemmesider tirsdag, men på bevegelsens hjemmeside, benektes det at det er den som har søkt.

Det var den engelske tabloiden The Sun som rapporterte om nyheten.

A BLACK Lives Matter group has made an application to become a UK political party, it was revealed today.

The Electoral Commission said it had received a new request to register ‘Black Lives Matter’ as a party.

At søknaden er levert fremgår klart fra valgkommisjonens hjemmeside:

Skjermdump fra den britiske valgkommisjonens hjemmeside.

Men, slår man opp på BLM UKs hjemmeside kommer dette nyhetsvarslet opp:

NEWS ALERT! 26th Oct 2020 – We have NOT registered with The Electoral Commission UK to form as a poltical party under the name of Black Lives Matter and or any other title – We are operating as a non-political, non-partisan, non-violence Black Lives Matter platform raising awareness of racism. We are not affiliated with any poltical party or group in the UK or other land.

Valgkommisjonens sider opplyser ikke om hvem som har sendt inn søknaden, men det er muligens samme gruppering som The Guardian nylig skrev om. Denne grupperingen ble registrert som en legal og veldedig stiftelse i september. Det offisielle navnet på denne gruppen er Black Liberation Movement UK. Godkjennelsen gjør det mulig for dem å bruke av de vel 1,2 millioner pund (vel 14,4 millioner kroner) som ble samlet inn under protestaksjonene i juni i år.

The society was registered on 14 September by Adam Elliott Cooper, an academic, Alexandra Wanjiku Kelbert, a PhD student, and Lisa Robinson, a director of a Nottingham-based social enterprise. All have been involved with the UK group since it was established in 2016. (The Guardian)

Ingen undervisning i «hvite privilegier»

Storbritannias konservative likestillingsminister Kemi Badenoch, som har nigerianske foreldre, gikk sist uke hardt ut mot et forslag fra Labour om å undervise i «hvite privilegier» i britiske skoler. Hun advarte folk mot å tro at BLM er en «wholesome» (‘uskyldsren’) bevegelse.

Kemi Badenoch said people need to stop pretending BLM is a «completely wholesome» movement and slammed teachers who push students to learn about their «white privilege» and «decolonise the school curriculum.

 

Kemi Badenoch. Foto: UK Parliament / Creative Commons

Hun ba Labour om å ta avstand fra skadelige handlinger begått av BLM-bevegelsen i Storbritannia. Hun ga eksempler på slike handlinger, og varslet at lærere som introduserer politisk raseteori i undervisningen bryter med loven:

She recalled a horrible incident during the hight of the protests in London: «Black lives do matter, of course they do, but we know that the Black Lives Matter movement – capital B, L, M – is political.

«I know this, because at the height of the protest, I’ve been told of white Black Lives Matter protesters calling – and I apologise for saying this word – calling a black armed police officer guarding Downing Street a ‘pet n*****’.»

In a scorching statement against teachers who politicise kids’ classes, Ms Badenoch said: «We do not want to see teachers teaching their pupils about white privilege and their inherited racial guilt.

«And let me be clear, any school which teaches these elements of political race theory as fact, or which promotes partisan political views such as defunding the police without offering a balanced treatment of opposing views, is breaking the law.» (The Sun)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂