Nok en natt smeller det i Sverige. Illustrasjonsfoto fra en tilsvarende hendelse for kort tid siden. Foto: Jeppe Gustafsson/TT / NTB scanpix

Natt til tirsdag ble Göteborg rystet av en voldsom eksplosjon, noe som resulterte i ødeleggelser på nærliggende bygninger. Vitner forteller om en «jättesmäll», eller kjempesmell.

Det er Fria Tider som forteller om denne hendelsen, som igjen rammer svenske storbyer.

«Det var strax efter klockan 02 i natt som polisen fick flera samtal om en hög smäll eller explosion på Första långgatan i centrala Göteborg.

Där hade en entrédörr och en glasruta till en företagslokal blivit förstörda.»

Det smalt så kraftig at det kunne høres over store deler av byen.

«Enligt GP var smällen så kraftig att räddningstjänstens insatsledare på Lundby brandstation, som ligger på andra sidan älven, vaknade.

– Han har berättat att det var en hög och kraftig smäll, säger Johan Eklund, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till tidningen.

En annan person säger i GP att smällen var så kraftig att hela huset vibrerade.

Enlig GT hördes smällen över stora delar av stan.»

Vitner beretter om tilstander som kan minne om det man opplever under en krig:

«– Jag vaknade med en gång, det var en jättesmäll. Det enda jag såg var ett stort rökmoln. När röken skingrades såg man att det det var glassplitter på gatan, säger en person som bor i närheten till tidningen.»

Foreløpig er det uavklart hva som eksploderte. Ingen personer skal ha blitt skadet.




Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.