Sakset/Fra hofta

Erna Solberg møter Kinas president Xi Jinping i Folkets store hall i Beijing den 10. april 2017. Foto: Heiko Junge / NTB.

Statsminister Erna Solberg (H) kunngjorde onsdag at hun støtter oppfordringen til boikott av flyselskapet Wizz Air, som har til hensikt å starte innenriksflyvninger i Norge, fordi selkapets sjef József Váradi har uttalt at Wizz Air «er et flyselskap uten fagforeninger».

Solberg gikk heller ikke av veien for å flagge sin renhet på dette punktet ytterligere:

– På samme måte som jeg aldri har fløyet med Ryanair. Fordi jeg for ti år siden sa at det var uakseptabelt for meg å reise med flyselskaper som ikke har ordentlige og ryddige arbeidsforhold for sine ansatte, fortsatte hun.

En som ikke er imponert over statsministeren, er den fremstående norske Kina-spesialisten Torbjørn Færøvik. På Facebook minner han om at Erna ikke har noe imot å inngå en frihandelsavtale med verdens største diktatur, der fagforeninger er forbudt:

Erna Solberg sier hun støtter en boikott av Wizz Air fordi selskapet nekter sine ansatte å organisere seg. Derimot…

Gepostet von Torbjørn Færøvik am Mittwoch, 14. Oktober 2020

Færøvik trenger egentlig ikke dra helt til Kina for å påpeke dobbeltmoralen hos en statsminister som sparker fredelige personer uten større makt, og slikker truende personer med mye makt opp etter ryggen.

For faktum er at Solberg administrerer et land som er blitt et paradis for arbeidslivskriminalitet. Uryddige og kriminelle arbeidsforhold florerer i en rekke sektorer. Det er nok å nevne byggebransjen og restaurantbransjen.

Det er sågar blitt påvist at vedlikeholdsarbeid i regjeringskvartalet er blitt utført ved hjelp av svart arbeid. Skal tro om regjeringsbygget er så gullende rent som Ernas standarder krever?

Statsministeren viser seg i virkeligheten som en snobb. Hun er for fin til å fly med Ryanair, og de hersens plebeierne som er glade for at det går an å reise billig, står moralsk sett langt under henne selv.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!