Nytt

Personer i Madrid får tildelt mat tidligere i oktober. Foto: Bernat Armangue, AP / NTB

Spanias regjering erklærer alarmtilstand i Madrid slik at koronarestriksjoner som ble stoppet av en domstol, likevel kan holdes i gang.

Den spanske regjeringen kunngjorde alarmtilstanden fredag etter et møte der situasjonen i hovedstaden var på agendaen.

Alarmtilstand på spansk innebærer høy beredskap og gir regjeringen mulighet til å begrense bevegelsesfriheten, konfiskere varer og ta kontroll over industribedrifter og andre virksomheter, deriblant private sykehus.

Madrid har hatt en urovekkende smittekurve den siste tiden. De siste to ukene har regionen hatt en smitterate på 563 personer per 100.000 innbygger, noe som er mer enn dobbelt så mye som landsgjennomsnittet.

Regjeringen har bedt politiet i Madrid om å dele ut bøter til personer som forlater bydelen sin uten gyldig grunn. Myndighetene i Madrid ønsker ikke restriksjoner som rammer folks bevegelsesfrihet, og torsdag satte en regional domstol ned foten for restriksjoner innført av regjeringen.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.