Nytt

Visestatsminister Petra De Sutter. Foto: Danny Gys/ Pool via Reuters / NTB Scanpix

Da Belgia endelig fikk nye regjeringen før helgen, fikk landet også Europas første åpne transkvinne som minister – Petra De Sutter.

De Sutter representerer det flamsktalende grønne partiet i Belgia, ett av sju partier i den nye koalisjonen som skal styre landet. At hun er den høyest plasserte transkjønnede politikeren i Europa har knapt blitt nevnt i belgiske medier, skriver Brussels Times. Det ser De Sutter positivt på.

– Jeg er stolt av at i Belgia og EU defineres du ikke av din kjønnsidentitet, og det er en ikke-sak. Jeg håper utnevnelsen av meg som minister kan utløse en debatt i land der det ikke er slik ennå, skriver hun på Twitter. Hun avslutter med en emneknagg for bekjempelse av transfobi.

I tillegg til å være en av sju visestatsministere, får De Sutter ansvar for embetsverket.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!