Tysk politi har sikret området hvor en jødisk mann ble angrepet ved en synegoge i Hamburg den 4. oktober 2020. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB.

En 26 år gammel jødisk student som var på vei til feiring av løvhyttefest i Hohe Weide-synagogen i Hamburg, ble søndag ettermiddag angrepet med en spade og alvorlig skadet i hodet av en 29 år gammel tysk statsborger med kasakhiske røtter.

Den jødiske studenten hadde kippa på hodet, opplyser Hamburgs overrabbiner Shlomo Bistritzky til allmennkringkasteren Norddeutscher Rundfunk (NDR).

Overfallsmannen, som ble overmannet av sikkerhetsvakter og siden pågrepet av politiet, hadde på seg kamuflasjeklær, fremstod som forvirret og hadde et papir med hakekors i lommen. Bistritzky konkluderer at det handler om et antisemittisk angrep.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas (SPD) fordømmer angrepet.

«Dette er ikke noe enkelttilfelle, det er avskyelig antisemittisme som vi alle må motarbeide», erklærer han på Twitter.

Også CDUs generalsekretær Paul Ziemak reagerer:

Å beskytte jødisk liv i Tyskland «forblir vår daglige plikt», twitrer han.

Tysklands ortodokse rabbinerkonferanse (ORD) betegner angrepet som «et nytt sjokk for det jødiske samfunnet i Tyskland», skriver NDR.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.