Kjernekraftverket i Borssele i Nederland. Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed / Wikimedia.

Nederlands regjering vurderer en nysatsing på kjernekraft for å sette landet i stand til å oppfylle forpliktelsene i Paris-avtalen.

Ifølge statsminister Mark Rutte må kjernekraft være med i den fremtidige energimiksen for å stanse den globale oppvarmningen, skriver Die Welt.

I uken som gikk, presenterte økonomiminister Eric Wiebes en studie fra konsulentfirmaet Enco, som anbefaler rask utbygging av kjernekraften i Nederland fordi det er den mest kostnadseffektive måte å redusere CO2-utslipp på.

Og planene er ambisiøse: I et nylig intervju ser Wiebers for seg at landet bygger mellom tre og ti nye kjernekraftverk. I øyeblikket er kun ett av to kjernekraftverk i Nederland i drift.

Den nye nederlandske klimastrategien skiller seg skarpt fra Tysklands og Japans. Begge land har bestemt seg for å fase ut kjernekraften.

Men ambisjonene er ikke uproblematiske: Vindkraften er ikke i stand til å dekke kraftige kortsiktige økninger i etterspørselen, og krever store arealer i land hvor befolkningstettheten er høy og stadig flere blir skeptiske til ytterligere utbygging.

 

Her er ebok-utgaven! Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.