KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

KrF sitter i regjering, men får gjennomgående svak oppslutning i meningsmålinger. Nå er det delte meninger i ungdomsorganisasjonen KrFU om moderpartiets strategi frem mot neste valg. Man tviler på om førskole og eldreomsorg er vinnersaker.

KrFs hovedsaker før det viktige stortingsvalget neste år har fått en blandet mottakelse i KrFU, der ikke alle er sikre på om førskole og eldreomsorg vil slå an, melder nå NTB.

I forrige uke røpet KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad at det er økt bemanning i eldreomsorgen og å erstatte 1. trinn i grunnskolen med en «førskole», som er partiets to hovedsaker i valgkampen.

På KrFUs landsmøte på Gardermoen denne helgen har mottakelsen vært blandet, melder Dagen.

– KrFs strategi kan ikke bare være å tilfredsstille barnefamilier og eldre. De må også ha noen saker som svarer på utfordringene som ungdom opplever i dag, som psykisk helse og klimapolitikk, sier KrFU-nestleder Hadle Bjuland til avisa.

Han får delvis støtte av KrFU-leder Edel-Marie Haukand, som mener det er klokt å satse på førskole, men er spent på om eldreomsorg er en sak der partiet klarer å skille seg ut.

KrF har den siste tiden slitt på meningsmålingene. I Sentios meningsmåling utført for Nettavisen får nå partiet kun 3,5 prosent oppslutning. Det betyr at man faller under sperregrensen på 4 prosent.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Støtt oss i dag:

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: