Boris Johnson fikk flertallet med seg, selv om noen av toryene stemte imot. Foto: Peter Nicholls/Reuters/Scanpix

Et flertall av Parlamentet stilte seg mandag kveld bak Boris Johnsons forslag til forhandlinger med EU. EU hevder at britene bryter avtalen de hadde. Britene viser til en klausul som åpner for at britene under bestemte forutsetninger kan endre avtalen.

Parlamentsmedlemmene ga grønt lys for forslaget med 340 mot 263 stemmer mandag kveld, og med det ryddet de veien for fire dager med kritisk gjennomgang av lovforslagets tekst i løpet av denne og neste uke. Etter det blir lovforslaget endelig vedtatt eller nedstemt.

I praksis betyr dette at britene kan komme til å gå ut av EU uten noen frihandelsavtale.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.