USAs ambassadør til Sør-Afrika, Lana Marks. Foto: US Gov.

Iran vil hevne amerikanernes likvidering av general Qasem Soleimani og vurderer et attentat mot USAs ambassadør i Sør-Afrika, Lana Marks, ifølge nettstedet Politico.

Politico viser til en kilde i president Donald Trumps administrasjon, som igjen viser til en hemmeligstemplet rapport fra amerikansk etterretning.

Ifølge rapporten vurderer Iran å gjennomføre et attentat mot USAs ambassadør i Sør-Afrika, Lana Marks, noe amerikansk etterretning skal ha vært kjent med siden i vår.

Irans ambassade i Pretoria skal være involvert i planen, og 66 år gamle Marks, som har vært omgangsvenn med Trump i over 20 år, skal være orientert om trusselen.

Marks ble født i Sør-Afrika og snakker flere av landets språk, blant dem afrikaans og xhosa. Hvorfor hun eventuelt skulle bli mål for Iran, er uklart. Hun er ikke kjent for å ha noen tilknytning til landet eller USAs politikk overfor Iran.

I 2015 avdekket Al Jazeera og The Guardian at iransk etterretning var svært aktive i Sør-Afrika og hadde bygd opp et stort nettverk der.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Oriana Fallacis bok her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.