Etter først å ha nektet for at fårikalkjøttet er halalslaktet, innrømmer First Price nå å ha solgt umerket halalslaktet fårikålkjøtt.

Document skrev i dag om en forbruker som fikk seg en overraskelse da halal-stemplet kjøtt dukket opp i en pose med fårikålkjøtt.

Først nektet NorgesGruppen kategorisk at fårikålkjøttet fra First Price var halalslaktet. Kommunikasjonssjef Kine Søyland svarte slik på Documents henvendelse:

Viser til din henvendelse til Forbrukerservice hos Unil, og kan informere om at First Price fårikålkjøtt av lam ikke er halalslaktet. Merkingen er således riktig.

Noen timer senere svarer imidlertid Unil Forbrukerkontakt at de blander halal og vanlig kjøtt, når de har slaktet mer halalkjøtt enn de trenger. Unil er ansvarlig for import, utvikling, innkjøp og markedsføring av produkter under NorgesGruppens egne merker.

Nå viser det seg at det likevel er halalkjøtt i de vanlige fårikålpakkene:

Det er på ingen måte slik at alt fårikålkjøtt fra First Price er halalslaktet, og vi kan derfor ikke merke emballasjen med dette.

Det viser seg imidlertid at noe av kjøttet, i den aktuelle pakken, kan ha vært slaktet halal. Vår leverandør av kjøtt foretar også noe halalslakting og de har i dette tilfellet hatt overskudd av halalkjøtt. Noe av kjøttet har derfor blitt «nedklassifisert» og gått i vanlig varestrøm, sammen med lam som ikke er slaktet halal.

Vi vil presisere at slaktemetoden vil være den samme, men under halalslakting foretas det egne ritualer tilknyttet slaktingen. Dette vil ikke være av betydning for kvaliteten på kjøttet.

 

 

Les også: First price lurer forbrukerne: selger umerket halalkjøtt

 

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.