Boris Johnson kommer onsdag til å legge fram strengere smittevernregler, som gjelder fra førstkommende mandag. Foto: Andrew Parsons / No 10 Downing Street / Reuters / NTB Scanpix

Sosiale sammenkomster med flere enn seks personer blir forbudt i England fra mandag når smittevernreglene skjerpes. Hittil har grensen vært 30 personer.

De nye reglene gjelder utendørs og innendørs, inkludert parker, puber, restauranter og privatboliger. Statsminister Boris Johnson skal legge fram de nye – og strengere – restriksjonene onsdag.

– Vi må handle nå for å hindre spredning av viruset. Så vi forenkler og skjerper reglene, slik at de er lettere for folk å forstå og for politiet å håndheve, kommer Johnson til å si, ifølge nyhetsbyrået PA.

Den som bryter de nye reglene, kan få en bot på 100 pund – snaut 1.200 kroner – ved første gangs forseelse. Deretter dobles boten for hver gang, med et tak på 3.200 pund per brudd.

Endringen gjelder kun for England. Skottland, Wales og Nord-Irland fastsetter sine egne smittevernregler.

Tirsdag ble det registrert 2.460 nye koronatilfeller i Storbritannia, 2.094 av dem i England. Totalt har 352.500 personer fått påvist smitte i Storbritannia, og over 41.500 mennesker er døde i forbindelse med pandemien.

Søndag ble det registrert 2.988 smittetilfeller, det høyeste dagstallet siden mai.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.