Joe Kennedy III på selve valgdagen 1. september. Foto: Brian Snyder/Reuters/Scanpix

Barnebarnet til Robert Kennedy, Joe Kennedy III, ville gjerne bli senator og utfordret den sittende senatoren Ed Markey om nominasjonen. Men han nådde ikke opp. Kennedy-navnet har vært ren magi i Massachusetts, og vært ensbetydende med seier. Slik er det ikke lenger. Ed Markey er en eldre hvit mann, men har går inn for Det grønne skiftet og har støtte av de progressive.

Markey skulle i utgangspunktet ikke ha vunnet: Han var for Irak-krigen og for den beryktede straffeloven av 1994 som slo uforholdsmessig hardt mot svarte. (Den ble avskaffet av Trump). Men Markey gikk inn for Green New Deal og fikk dermed støtte fra Alexandria Ocasio-Cortez og hennes falang. Kennedy hadde støtte av Nancy Pelosi. For to år siden ga han Demokratenes svar på Trumps tale om rikets tilstand. Nå er han ute. Kennedy-navnet hjalp ikke. Det er en gamechanger i amerikansk politikk.

The Kennedy name has long been the equivalent of political gold in Massachusetts, lifting John F. Kennedy and Ted Kennedy to Senate seats and Joe Kennedy II to a House seat. Mr. Kennedy’s loss leaves a blemish on that record, and he becomes the first member of the family to fail in an effort to win a race for elected office in the family’s home state. Two years after delivering the Democratic response to President Trump’s State of the Union, Mr. Kennedy is at least temporarily out of politics.

 

Ed Markey Defeats Joe Kennedy III in Massachusetts Senate Prim

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.