To godstog kolliderte natt til tirsdag utenfor Göteborg. Et av togene er lastet med farlige kjemikalier, og store områder, blant annet to skoler i nærheten er sperret av på grunn av eksplosjonsfare.

NTB har en oppdatering kl 09:52:

– Det er svært høy eksplosjonsfare. Situasjonen er meget alvorlig, og det er veldig kritisk, sier branninspektør Martin Berndtsson i redningstjenesten i Storgöteborg.

Et område med en radius på 600 meter fra ulykkesstedet er sperret av, og en stor redningsinnsats er satt i gang.

I nærheten av godsterminalen ligger boliger, industribygninger og et sykehus, ifølge Aftonbladet. Flere bygninger er evakuert, blant annet en skole og en barnehage.

De første meldingene fra ulykken tydet på at en av vognene hadde veltet, men det stemmer trolig ikke.

– Vognene står oppreist. Men begge har sporet av, ifølge de opplysningene som jeg har, sier Berndtsson til nyhetsbyrået TT.

Svensk politi meldte om ulykken kl 06:00:

Polis och räddningstjänst larmas till Rangerbangården i Sävenäs med anledning av att två godståg kolliderat.
Ett av godstågen är lastat med farliga ämnen, etylenoxid giftig och brandfarlig gas samt väyteperoxid, en frätande ämne. En av dessa vagnar har vält men inget konstaterat läckage i skrivande stund. Polisen har spärrat av ett område på en radie av 600 meter från olycksplatsen som är cirka 120 meter från Von Utfallsgatan nr. 13. Ett flertal byggnader evakueras bland annat Torpaskolan och förskolan Solgläntan. (Polisen.se)

Aftonbladet skriver at flere veier og vestre stambane er sperret av, og at det er fare for at det avsperrede området vil bli utvidet.

Tågtrafiken har stoppats, vägar spärras av och flera skolor och byggnader har evakuerats.

– Om det har läckt kan det blir en långvarig insats och vi kan bli tvungna att utöka avspärrningarna och stänga av E20 i båda riktningarna, ledningsoperatör säger Anders Helmborn.

– Om det läcker kan det blir en långvarig insats och vi kan bli tvungna att utöka avspärrningarna och stänga av E20 i båda riktningarna, säger Anders Helmborn. (Aftonbladet)

Det er ikke rapportert om personskader.

 

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.