Emmanuel Macron. Foto: Jean-Francois Badias /Pool via REUTERS /NTB scanpix

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at han vil ha forsikringer om at den neste libanesiske regjeringen prioriterer reformarbeid.

Macron landet mandag i Beirut for å markere at det er nøyaktig hundre år siden dannelsen av Stor-Libanon – et fransk-styrt område som ble forløperen til den libanesiske staten.

Macron fastslo samtidig at det ikke er opp til ham å gi regjeringsoppdraget til Mustapha Adib, som fram til nå har vært ambassadør i Tyskland. Et flertall i nasjonalforsamlingen stemte mandag ja til å gi Adib regjeringsoppdraget.

Den franske presidenten sa imidlertid at han vil ha forsikringer om at den nye regjeringen vil reformere blant annet rettsvesenet, banksektoren, energisektoren og kjempe mot korrupsjon.

Hvis reformene kommer så raskt som mulig, vil det internasjonale samfunnet og Frankrike forplikte seg til å støtte Libanon og det libanesiske folk, understreket Macron.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.