Det fikk navnet Ibizagate etter øya: der møtte leder av Østerrikes Frihetsparti Heinz-Christian Strache og ungdsompartiets leder Gudenus en russisk investor og hans kompanjong og de tilbød Frihetspartiet et stort lån for å kunne kjøpe avisen Krone. Til gjengjeld skulle russerne få store regjeringskontrakter. Klassisk korrupsjon.

Tilfeldigvis ble samtalene tatt opp og lekket til der Spiegel og Süddeutsche Zeitung. Regjeringskrisen var et faktum Sebastian Kurz kunne ikke leve med en regjeringspartner som drev med bestikkelser og korrupsjon. Frihetspartiet måtte forlate regjeringen og det ble utskrevet nyvalg. Frihetspartiet gjorde det naturlig nok ikke så godt. I stedet ble De Grønne regjeringspartner.

Mediene kroet seg: «Er det ikke det vi alltid har sagt? Høyrepopulistene er sånn.»

Det gikk to år. Nå har Østerrikes statsadvokatkontor offentliggjort utskrifter av samtalene på Ibiza og de tegner et helt annet bilde. Huset var rigget for overvåking og opptak 24/7.

Personen som utga seg for å være Alyona Makarova viser seg å være et falsum. Hun er sporløst forsvunnet. Det samme er hennes kompanjong.

Men det verste er at utskriftene viser at Hans Christian Strache ikke sa det som Spiegel og Süddeutsche Zeitung tilla ham. Faktisk sa han det stikk motsatte: Han sa at han under ingen omstendighet ville være med på noen lysskye forretninger. Han var ikke sånn. Makarovas kompanjong insisterte på å gjøre en «handel» og presset igjen og igjen, men utskriften viser at Strache ikke ga etter.

Honey trap Makarova allegedly offered Strache €270 million, with her companion, private investigator Julian H. repeatedly trying to get him to agree to illegal acts, which Strache repeatedly refused. Strache is quoted as saying, “No way, I won’t do that kind of thing. I’m strictly on the level.” Strache explicitly refused “kickbacks or any crap like that”, as the Austrian prosecutors’ transcript shows. He also explicitly declined any quid pro quo: “There’s political interests, and we have to think about what’s good for the people and the taxpayer. If a businessman can profit from that, sure, fine,” Strache said, “but I can’t put myself in a position which can be construed as corruption.”

The private eye repeatedly tried to get Strache to agree to a quid pro quo on tape several times. “Listen, she wants to hear, if she brings €270 million, she’ll get it back after a certain period and you get that.” Strache flat-out refused: “Yeah, but we can’t do that.” The alleged “oligarch’s niece” then intervened again with an appeal to Eastern European-style corruption, where “such things are possible”. “No, but let’s be straight,”  Strache answered. “You make yourself vulnerable with that kind of crap, and I don’t want that. I want to be able to sleep at night. I want to look in the mirror in the morning and say, I’m clean.“

Men det var altså ikke det de to tyske publikasjonene offentliggjorde. De klippet til en samtale på 6-7 minutter som gjorde Strache til skurk og når ballen først hadde begynt å rulle var den umulig å stoppe.

Hva har mediene blitt?

Neste spørsmål: Hva får såkalt respekterte medier som der Spiegel og Süddeutsche Zeitung til opptre som politiske «hitmen». Å utløse en regjeringskrise og nyvalg er en meget alvorlig handling. Hvis denne historien stemmer må det få konsekvenser.

Høyresiden i Europa og USA ser allerede et mønster: I USA er det samme metoder som er brukt mot Trump. Mediene er villige håndlangere for den dype staten.

Vi ser konturene av en makstruktur med en modus operandi som setter seg over demokratiske spilleregler.

George Soros er aldri langt unna når slike plot avsløres.

Süddeutsche journalists Frederik Obermaier and Bastian Obermayer are members of the “International Consortium of Investigative Journalists” (ICIJ), which is one-third funded by George Soros’ Open Society. Austrian Journalist Florian Klenk, who broke the story in left-wing Austrian Falter, also worked for ICIJ in 2016.

Ikke folkets tjenere

Avsløringer som dette får høyresiden til å se med enda større skepsis på mediene. De blir med Trumps ord enemies of the people.

“This is looking like the greatest media scandal in post-war Europe,” German politician Petr Bystron (AfD) said, an early ally of Strache and Gudenus. “Using manipulated video, a popular and successful Austrian government was ousted by foreign involvement, using illegal taped and released material. Heinz Christian Strache and Johann Gudenus were deliberately framed in a deceit attempt to get them to agree to criminal collusion.

Man kjenner igjen den samme «framing» av politikere som Benjamin Netanyahu, Viktor Orban, Salvini og Trump. Når man først får øye på linjene ser man at fremstillingen følger samme mønster.

 

 

“Biggest Scandal in Europe since WW II” – Ibizagate: How Soros Journalists Brought Down the Austrian Government

Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.