Sakset/Fra hofta

Millie Weaver er journalist i Infowars. Fredag tropper det opp politi på hennes dør og henter henne ut av hjemmet, river henne vekk fra sønnen, og hun aner ikke hvorfor. Politimannen som ser fryktinngytende ut, sier det er nedsatt en grand jury, og hun er tiltalt for innbrudd. Det samme er kjæresten og broren.

Document ble mandag tipset om at Weaver nettopp har lagt ut en halvannen time lang dokumentar om et sikkerhetsapparat som fungerer i «skyggene». Tidligere besto det militærindustrielle kompleks av sikkerhetsfolk som var opptatt av spioner og etterretning. Nå er det vokst frem et stort apparat av private selskap som driver med informasjonsinnhenting og påvirkning. Metadata gjør det mulig å påvirke prosesser i det skjulte. Folk som har jobbet for føderalae myndigheter går inn i private selskaper som har kontrakter med staten. Staten outsourcer arbeid som berører sikkerhet, forsvar, private kontrakter, kritisk informasjon og de samler så mye makt at de utgjør en skyggeregjering. De er blitt det komplekset Dwight Eisenhower advarte mot da han gikk av.

Det er denne strukturen som har motarbeidet Trump fra dag én. Det er svært vanskelig å få ram på den.

Vi ser noen merkelige fenomen: Flere sentrale skikkelser i Obamagate er ikke blitt innkalt til høringer i Kongressen. Det gjelder to  av nøkkelpersonene – Steven Halper og Josef Mifsud. Det er mer enn merkelig. Det er så påfallende at det ikke kan  være tilfeldig. Disse personene er selvskrevne. Noen vil ikke at de skal forklare seg. At FBI-sjef Christopher Wray har kunnet sabotere pålegg fra Kongressen om å utlevere dokumenteri to år  er også merkelig. Det kan tyde på at han har ryggdekning fra noen som ikkere synes. Det er dette vi i gamle dager kalte sikkerhetsstaten.

At Trump har endret mening om Edward Snowden og nå vurderer å benåde ham, kan henge sammen med en usynlig kamp om makten. Trump trenger allierte mot mektige fiender.

De første fire månedene av hans administrasjon var det ca en lekkasje om dagen. I Obamas første 120 dager var det åtte lekkasjer.

Det gjenstår å se om William Barr og John Durham tør å ta et oppgjør med denne skyggestaten. I dag ble FBI-advokat Kevin Clinesmith fremstilt for retten. Han kan ha inngått en plea deal, en avtale om mildere behandling mot å fortelle hva han vet. Clinesmith vet mye. At han bare har fått ett tiltalepunkt mot seg tyder på en avtale.

Millie Weaver fikk flere tiltalepunkter mot seg. Det er noe uhyggelig over at en gravejournalist blir arrestert i samme øyeblikk som de legger ut en video om sikkerhetsstaten.

Det har skjedd noe med USA, og vi vil ikke vite hva det er.

 

An InfoWars correspondent was arrested at her home in Portage County, Ohio Friday,  just before she was to release a bombshell documentary on Deep State/media corruption.

Millicent “Millie” Weaver, 29, was charged with “robbery, a second-degree felony, tampering with evidence, a third-degree felony, obstructing justice, a fifth-degree felony and domestic violence,” according to the indictment that was filed on July 20 in Portage County Court of Common Pleas.

Her boyfriend, Gavon S. Wince, and brother, Charles L. Weaver, were indicted on the same charges, according to court records.

Judge Becky Doherty set Weaver’s bond at $20,000 and ordered that she be released on her own recognizance. Her boyfriend and brother pleaded not guilty to the same charges and were issued the same bond.

Weaver recorded a portion of her arrest and it was shared it on social media on Friday. She appeared to be in shock.

“I don’t know what’s happening right now. They said a grand jury indicted me on something, I have no idea what,” she said as she looked around for a missing shoe. “This is crazy!”

“Guys, I’m literally about to break huge breaking news right now and I’m being arrested and I have no idea why,” she added.

An officer informed her that she was being arrested for burglary.

“Burglary?!” the bewildered journalist exclaimed. “For what?!”

“I’ve been more than patient,” the deputy barked. “To the car.”

“I don’t understand what’s happening right now!” Weaver wailed.

Document har en kopi av filmen og kommer til å legge den ut når vi har fått gjennomgått den. Ellers har snaphanen lagt den ut i dag. Og den kan sees her.

Journalister som blir hentet av politiet og ført bort…? Det lyder utrolig. Men dette er dagens USA.