USAs finansminister Steven Mnuchin sier at kinesiske selskaper fra neste år må oppfylle amerikanske regnskapskrav eller regne med å bli tatt av børsen. Foto: Yuri Gripas/Reuters

USAs finansminister Steven Mnuchin sier at kinesiske selskaper fra neste år må oppfylle amerikanske regnskapskrav eller regne med å bli strøket fra børsen.

– Ved utgangen av neste år vil selskapene bli strøket fra børsnoteringen dersom de ikke etterkommer kravene, og det gjelder for kinesiske selskapet eller andre selskapet, sier Mnuchin, som understreker at kravene til regnskapsføring er like for alle

Avgjørelsen kommer etter at en regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe 6. august anbefalte at kravene til selskapene på de amerikanske børsen ble hevet for å «beskytte investorer mot risiko» fra kinesiske selskaper.

Det har lenge vært en utfordring for amerikanske tilsynsorganer at kinesiske selskaper, blant dem natthandelsgiganten Alibaba, ikke ønsker at regnskapet deres skal gjennomgås av amerikanske revisorer.

 


Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.