Fransk politi er satt inn mot en gisseltaker i Le Havre.  

En radikalisert mann med islamistiske sympatier har tatt gisler i en bank i den franske byen Le Havre. Det pågår en politiaksjon.

Det er VG som melder at flere personer er holdt som gisler av en mann i Le Havre.

Til Reuters skal det nasjonale politiet ha opplyst at tre gisler er frigitt. Mannen har imidlertid fortsatt fire gisler.

En talsmann for politiet sier mannen er 34 år gammel, har et håndvåpen og er kjent for å ha tunge psykiatriske problemer.

Andre politikilder sier til samme nyhetsbyrå at mannen har islamistiske sympatier. Mannen skal over lengre tid ha vært på myndighetenes radar.

– Vi vet at han hadde blitt radikalisert og hadde alvorlige psykiske problemer, sier Yves Lefebvre, leder for politiunionen SGP, til Reuters.

Ved 21-tiden melder politiet at bombegruppen er på plass utenfor banken. Ifølge Lefebvre er det en bag politiet mistenker at kan inneholde eksplosiver på stedet.

Gislene er tatt i en bank som ligger på Boulevard de Strasbourg. Den ligger i første etasje i en seks etasjer høy bygning. Det er foreløpig uklart om det er snakk om nok en islamistisk terroraksjon på fransk jord, eller om det er andre motiver inne i bildet.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.