Vi vet godt hva som er holdningen til ødeleggelsen av Sverige blant den norske eliten: Lat som ingenting. Men når kulturgods fra 1500-tallet brenner på rekke og rad, er det vanskelig å bevare masken. Før eller siden kommer brannene hit.

Natt til lørdag brant et kulturtun fra 1500-tallet i Perstorp i Skåne.

I den brinnande byggnaden har det förvarats gamla bruksföremål och gamla bortskänka saker.

– Den är helt fördärvad nu. Byggnaden ser ut som ett skelett, säger Karl-Erik Persson, ordförande Perstorps hembygdsförening.

Lokalbefolkningen har mistet en stor del av sin historie.

Brannen er ikke enestående.

20. juli brant et tilsvarende restaurert lokalt museum fra 1500-tallet, også det i Skåne:

Under natten mot söndagen brann Villands härads hembygdsförenings kafé och museum på Kjugekull norr om Kristianstad ner.
– Fruktansvärt, säger en styrelseledamot till SVT Nyheter Skåne.

Enda verre var brannen i Klockargården i Kävlinge i Skåne. Her ble 5000 gjenstander til aske. Befolkningen står gråtende frem på tv.

Omkring 5000 föremål som på olika sätt knyter an till Kävlinges historia kan ha gått förlorade i den omfattande brand som totalförstörde hembygdsmuseet Klockargården.

– En katastrof. Hela Kävlinges historia fanns i det huset, i form av bortåt 5000 föremål som på olika sätt knyter an till bygden, säger Nils-Erik Winther som är hedersordförande i Harjagers härads fornminnes- och hembygdsförening i Kävlinge.

De svenskene som husker, som vet hva Sverige en gang var, blir sønderknust. De ser at brannene er påtent og at noen med hensikt vil frata dem deres historie.

Samtidig står broren til partilederen for Liberalerna frem og vil ha fjernet statuene over historiske svensker. Det er så man nesten ikke tror sine egne øyne og ører.

Nyamko Sabunis broscha Kitimbwa Sabuni intervjuades i TV den 18 juni där han förklarade att Gustav III:s staty skulle bort. Även statyer av Carl von Linné skulle bort.

Bare i Lund med omegn har 13 skoler og barnehager blitt brent ned. Det er en krig mot det svenske samfunnet som pågår, og angrepene intensiveres. Bare tanken på det er så forferdelig at man helst vil glemme, men det kan man bare gjøre til det begynner å brenne i ens eget hus.

Sedan i mars har 13 skolor och daghem brunnit ner i Lund med omnejd. När BLM-demonstrationerna skedde i Stockholm den 3 juni ville demonstranterna ge sig in på Kungliga slottet och härja. Vi ser alltså ett totalt angrepp på Sveriges institutioner, minnesmärken och kulturarv. När ska människor förstå att ett lågintensivt inbördeskrig pågår. Och när tänker Sveriges regering skydda Sverige?

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.