Nikola Perscheid (1864-1930)

Fotogravyr, gjengitt etter Nicola Perscheid, Theodor und Jacob Hilsdorf, August Sander. Der Rheinland-Pfälzische Beitrag zur Geschichte der Photographie. Katalog Landesmuseum Mainz 1989.

Max Liebermann (1847-1935) var en av Tysklands fremste malere, og var vel den som lanserte impresjonismen i tysk kunst. Fra 1920 var han president i det preussiske kunstakademiet. Men ettersom han var jøde, fikk han problemer etter Hitlers Machtübernahme i 1933. Han trakk seg som president for akademiet samme år.

Hans enke Martha, født Marckwald (1857–1943), som han giftet seg med i 1884, ble boende i Berlin. Hun var innlagt ved det jødiske sykehuset i Berlin, og skulle deporteres til Theresienstadt. Den 10. mars 1943 tok hun en overdose veronal og døde.

Liebermanns store kunstsamling ble beslaglagt av Gestapo omtrent et halvår senere.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.