Sten Joelson. Foto:Krister Joelson/Privat

Sten Joelson (94) har ikke fått dusje på fem uker. Et lengre sykehusopphold i Karlshamn, dårlig helsetilstand og strenge coronaregler har resultert i at Joelson ikke får dusjet seg:

– Det är den förbannade coronans fel. Det är den som ligger bakom hela skiten, sier han til Expressen.

Joelson ble i starten av juli lagt inn i forbindelse med magesmerter, men helsetilstanden tok en vending for det verre da han fikk hjerteinfarkt under oppholdet. I starten var Joelson for syk til å kunne dusjes, men da helsetilstanden var på bedringens vei ble Joelson endelig satt i dusjkø.

– Tyvärr hamnade jag i en olycklig fas vad gällde duschrutinerna. Innan det hann bli min tur var jag färdigbehandlad och flyttades till ett korttidsboende, forteller han.

Joelson har testet negativ for covid-19 gjentatte ganger, men må likevel forholde seg til strenge karanteneregler som forhindrer ansatte i å hjelpe han med å dusje. Karantenetiden er satt til to uker.

Både han selv og familien anser behandlingen kritikkverdig:

– Även gamla människor har rättigheter. I hela mitt liv har jag ett par dagar i veckan hoppat in i duschen för att tvätta mig. Jag saknar det verkligen. Att kunna hålla sig ren är minst lika viktigt för att hålla sig frisk och minska smittspridningen.

Sten, 94, får inte duscha – på grund av corona

 

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.