Etter at to personer ble skutt og drept på åpen gate i Örebro i løpet av bare ti dager, sier politiet at de frykter enda flere voldshendelser.

– Vi jobbar för att förhindra det genom synlighet och underrättelsearbete, sier Mats Öhman, presstalsmann ved politiet.

Først ble en mann i 30-årene myrdet på en parkeringsplass i bydelen Väster onsdag for halvannen uke siden. Ifølge Aftonbladets kilder skal han ha vært en av lederne i et kriminelt nettverk.

Natt til lørdag inntraff neste dødsskyting hvor en 41 år gammel mann ble skutt og drept i et boligområde i Oxhagen. Flere skudd ble løsnet og gjerningsmennene skal ha vært maskerte. Det skal ha dreid seg om et hevnangrep. Politiet vil ikke bekrefte om det finnes noen sammenheng mellom de to drapene.

– Vi utreder det, men det är något vi alltid gör vid sådana allvarliga brott. Jag kommer inte kommentera vad vi tror, säger Mats Öhman, presstalesperson på polisen region Bergslagen.

Finns det risk för ytterligare hämndaktioner?

– Det går inte att utesluta att det finns risk för fortsatta liknande händelser i närtid eller framtid. Vi jobbar för att förhindra det genom synlighet och underrättelsearbete.

Ingen er pågrepet så langt.

Foto: politiet

Aftonbladet

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.