Israels statsminister Benjamin Netanyahu på en pressekonferanse i Ramat Gan, Israel, 10. september, 2019. Foto: Amir Cohen/Reuters/NTB Scanpix

USA ber Israels statsminister Benjamin Netanyahu holde ideen om en palestinsk stat i live når han nå forbereder seg på å annektere deler av Vestbredden.

Netanyahu hadde planlagt å starte annekteringen av rundt 30 prosent av den okkuperte Vestbredden 1. juli, i tråd med en plan som ble skissert i januar av USAs president Donald Trump.

Trumps plan innebar også etableringen av en uavhengig palestinsk stat, selv om den skulle være demilitarisert og uten hovedstad i Jerusalem.

USAs Midtøsten-utsending David Schenker sier at Netanyahu er under press siden noen av tilhengerne av en annektering ikke vil ha en palestinsk stat. Men han ber israelerne ikke gjøre noe som utelukker en palestinsk stat.

Schenker sier han ikke er sikker på om Netanyahu til slutt går videre med planen, siden han er klar over muligheten for sterke reaksjoner fra Europa og sterke protester fra vennligsinnede arabiske land.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂