Sakset/Fra hofta

Charles Henry Niehaus’ statue av kong Ludvig IX av Frankrike (1214–1270) i St. Louis, Missouri – en by denne franske kongen har gitt navn til. Foto: Ryan Ashelin / Creative Commons Attribution 3.0 Unported license.

Om man ikke allerede for lengst hadde mistanker om at Black Lives Matter-bevegelsen har bånd både til marxismen og islamismen, var en tildragelse i St. Louis, Missouri, sist lørdag egnet til å fjerne enhver tvil om den saken.

Byen er oppkalt etter den franske kong Ludvig IX, som i sin tid deltok i korstog, og i henhold til dagens standarder er han således «islamofob». Derfor tar aktivister nå til orde for at den prominente statuen av den historiske skikkelsen, som gav navn til byen St. Louis og står foran et av landets viktigste museer der til bys, må tas ned, skriver Catholic News Agency.

Umar Lee, an organizer of the protests, said June 27 that the statue “is gonna come down,” reported Joel Currier of the St. Louis Post-Dispatch. “This guy right here represents hate and we’re trying to create a city of love. We’re trying to create a city where Black lives matter. We’re trying to create a city where there is no antisemitism or Islamophobia … this is not a symbol of our city in 2020.»

En folkemengde som hisset seg opp over statuen, ble forgjeves forsøkt roet ned av en prest som ville forklare opphavspersonens liv og historiske rolle.

En muslimsk aktivist mener sågar at byen bør skifte navn:

Moji Sidiqi of the Regional Muslim Action Network, another organizer of the protest, said: «It’s a revolution. It’s time for change … right now, our number one mission is to take this thing down and sit down with people who want to see positive change take place and continue to heal our country.»

Sidiqi added that she thought the city should be renamed.

200 personer deltok i protesten mot statuen. Tilstede var også kristne som samlet seg i bønn for statuens beskyttelse.

Catholics defending the statue at the protest prayed the rosary and sang, and several police officers separated them from the protesters.

Som den eneste av Frankrikes konger er Ludvig IX blitt kåret til helgen av Den katolske kirken.

Maria Miloscia told the Post-Dispatch that St. Louis “symbolizes deep faith and convictions. I stand for him. And I stand for those Catholic virtues and those Catholic values that I think are important, like courage, faith and love. But ultimately, I’m here for Christ the King.”

En amerikansk biskop meddeler sin forskrekkelse over det som pågår:

In a June 23 letter, Bishop Donald Hying of Madison wrote that “If we allow the commemorative and visual history of our nation to be destroyed by random groups in the current moment of anger, how will we ever learn from that history?

Hensikten er naturligvis ikke å lære av historien, som bare er i veien, men å utnytte situasjonen og folks lamslåtthet til å fremme ens egen ideologiske agenda, og det skjer ikke nødvendigvis bare med fredelige midler.

The Village Reporter skriver at medlemmer av Black Livers Matter-bevegelsen gikk til angrep på katolikker som bad i St. Louis.

Several priests and senior citizens were praying with members of their congregation. When the group started praying the Black Lives Matters crowd started screaming and blaring horns stated members of the praying group. At least one incident shows a member of the prayer group being attacked by several members of the opposing crowd.

Det behøves selvpåført blindhet for ikke å forstå at BLM-bevegelsen bærer bud om vold, splittelse og nihilisme. Båndene til to ideologier som ikke står for noe annet, marxismen og islamismen, bekrefter det til fulle.

Og denne terrorlignende bevegelsen har altså EU-parlamentet gitt sin moralske støtte. Unionen hører hjemme på den historiske dynga – sammen med FN. Uten disse to institusjonene ville Vesten stått langt bedre rustet mot angrepene på sivilisasjonen.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!