Politi og ambulanse har nok å gjøre for tiden. I natt var det et nytt tilfelle av knivstikking i Oslo. Bildet er fra en annen, tilsvarende hendelse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En person er knivstukket i Oslo natt til lørdag. Politiet leter utover natten etter etter to mørkhudede menn som forlot stedet til fots.

Ifølge NTB fant den dramatiske hendelsen sted i Oslo sentrum vest, det vil si i utenfor McDonalds i Klingenberggata. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 1.52, og leter etter to mistenkte i saken.

Om tilstanden til den skadde ble det først opplyst:

– Helsepersonell har jobbet med pasienten på stedet en stund. Det kan være alvorlig. Vedkommende blir snart sendt til Ullevål i ambulanse, sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt like etter klokken 2.

Politiet har søkt etter to mistenkte menn i området, men så langt uten resultat.

Ifølge VG er den skadede sendt til  Ullevål sykehus, og det skal ha blitt klart at vedkommende er alvorlig skadet, men stabil.

– Det var mye blod på stedet, så vi antar at personen er hardt skadet, sier operasjonsleder André Kråkenes til VG.

– De to mistenkte som skal ha løpt fra stedet har blitt beskrevet som mørkhudede av vitner, legger Kråkenes til.

Like før klokken 03.00 sier han til VG at politiet avslutter søket, og vil fortsette etterforskningen av saken. De to mistenkte er ikke funnet. Politiet opplyser at den skadede er i 60-årene.

– Vi sliter litt med kommunikasjon. Det nærmeste vitnet snakker ikke engelsk. Han er en venn av den skadede, sier Kråkenes.

Politiet kjenner ikke omstendighetene rundt hendelsen nærmere per nå, sier han.

Denne blodige hendelsen føyer seg inn i en lang rekke av knivstikkingssaker både i Oslo og andre steder i landet de seneste månedene.

I et stort antall av sakene er personer med innvandrerbakgrunn involvert, ofte både som ofre og gjerningsmenn. I mange tilfeller er det unge mennesker innblandet i disse sakene. Denne gangen var altså offeret en godt voksen mann.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.