Nytt

Leder av New York state’s PBA under pressekonferansen tirsdag. Skjermdump fra video.

Politifolk i New York vil ikke lenger sitte stille og ta imot kjeft. Fagforeningsleder Mike O’Meara gikk til et rasende angrep på presse og politikere tirsdag.

«Slutt å behandle oss som dyr og voldskriminelle, og begynn å behandle oss med respekt… Politikerne har sviktet oss, pressen prater skit om oss. Det er kvalmende.»

O’Meara, som leder New York state’s Police Benevolent Association, langet ut på en pressekonferanse i New York City.

We all read in the paper all week that in the black community, mothers are worried about their children getting home from school without being killed by a cop,” Mike O’Meara said at a PBA press conference in New York City with a crowd of masked cops behind him. “What world are we living in? That doesn’t happen. It does not happen!

Han nektet å skjemmes over yrket sitt, og poengterte at et overveldende flertall av 375 millioner politiinnsatser var «overwhelmingly positive.»

Han sa at ingen snakker om politifolkene som ble drept i tjeneste i USA sist uke: – And there were a number of them.

Everybody’s trying to shame us. Legislators. The press. Everybody’s trying to shame us into being embarrassed of our profession. You know what? This isn’t stained by someone in Minneapolis,” he said, hoisting up his badge. “It’s still got a shine on it, and so do theirs, sa O’Meara mens han pekte på flokken av politifolk bak seg.

O’Meara kalte Chauvin, mannen som er pågrepet og siktet for å ha forårsaket Geroge Floyds død, «disgusting.»

«We don’t condone Minneapolis. We roundly reject what he did as disgusting. It’s disgusting!» O’Meara said. «It’s not what we do. It’s not what police officers do. … He killed someone. We didn’t. We are restrained.»

He added, «Stop treating us like animals and thugs, and start treating us with some respect! That’s what we’re here today to say. We’ve been left out of the conversation. We’ve been vilified. It’s disgusting.»

Se hele pressekonferansen:

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!