FNs generalsekretær Antonio Guterres sier at kampen mot islamofobi er hans øverste prioritet. Guterres sa dette i et møte med Organisasjonen for islamsk samarbeid, OIC.

UN chief terms countering Islamophobia his ‘top priority’ after Pakistan highlights concerns,” APP, May 23, 2020:

Det var den pakistanske ambassadøren til FN, Munir Akram, som tok opp økende aggresjon mot muslimer i India i kjølvannet av pandemien. Guterres var helt enig i at kampen mot islamofobi må ha første prioritet.

United Nations (UN) Secretary-General Antonio Guterres told a virtual meeting of Organization of Islamic Cooperation (OIC) member states at the United Nations (UN) that countering anti-muslim hatred and Islamophobia was his “top priority”, saying he “fully agreed” with the assessment that it could pose a threat to international peace and security, according to informed sources.

Pakistan foreslo opprettelse av et eget organ for bekjempelse av islamofobi innen OIC, slik at man lettere kunne tale med en stemme i FN: En rekke islamske stater sluttet seg til forslaget.

 

 

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!