Nytt

Roy Steffensen (FrP). Foto: Vidar Ruud/Scanpix

Frp vil endre systemet som i dag gjør at personer dømt for vold mot barn kan få jobbe i barnehage, fordi arbeidsgiver ikke får se hele rullebladet.

Alle som vil jobbe i barnehage må framvise en politiattest og ha «plettfri vandel», men attesten vil ofte ikke vise om person er dømt for vold mot barn. Det gjør den først hvis volden anses som «grov», skriver Vårt Land.

Det ønsker leder av Stortingets utdanningskomité Roy Steffensen (Frp) å endre på.

– All vold mot barn bør diskvalifisere deg fra å jobbe med våre aller minste. Dette er en risiko vi som samfunn ikke kan akseptere, sier Roy Steffensen (Frp) til avisa.

Sammen med tre partifeller fremmer han forslaget i Stortinget denne uken, hvor de vil pålegge regjeringen «å foreta nødvendige regelendringer, slik at politiattesten gir et fullstendig bilde av søkeren».

Politiattesten skal vise «alle relevante lovbrudd i de tilfeller som gjelder ansettelsesforhold i skole, barnehage eller andre steder der kontakt med barn utgjør en viktig del av stillingen», heter det i forslaget.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!