Nytt

Inn for landing i Sverige – samtlige ansatte mister sine jobber. 

Krisen i flybransjen tårner seg ytterligere opp – og nærmer seg fullstendig kollaps. Norwegian rammes hardere enn de fleste. I Sverige mister nå samtlige av de 1000 ansatte jobben.

Norwegian har sendt melding om oppsigelse til alle de ca. 1000 ansatte i selskapet i Sverige. Ingen virksomhet opprettholdes. Dette melder Dagens Næringsliv. (Det oppgitt antallet ansatte i Norwegian i Sverige, har vært justert i løpet av dagen).

I Norge har det stort sett være foretatt permitteringer i selskapet, men i Sverige går man altså til et enda mer drastisk skritt:

– Reglene for permittering er annerledes i Sverige, der arbeidsgiver blant annet pålegges å dekke en stor andel av de ansattes lønn. De oppsagte er sikret å komme tilbake i jobb når aktiviteten tar seg opp igjen. Den retten har de i 12 måneder, sier flyselskapets informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til Dagens Næringsliv.

Allerede tidlig i mars meldte Norwegian at de som følge av koronasituasjonen ser seg nødt til å permittere mer enn 7.300 ansatte, noe som tilsvarer hele 90 prosent av arbeidsstyrken.

SAS varslet i mars også om massive tilpasningstiltak, med permittering av inntil 90 prosent av de ansatte.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!