Nytt

3M skryter av at de produserer 100 millioner masker i måneden, men i en global epidemi er etterspørselen enda større og 3M prioriterer cash, ikke amerikanske liv.

Tucker Carlson kunne i natt fortelle om storselskapet 3M som selger verneutstyr til utlandet på bekostning av verneutstyr til helsepersonell i Florida. De klarer ikke skaffe utstyr og 3Ms forhandlere vil ikke selge til delstatsmyndighetene.

Jared Moskowitz jobber for etaten som skaffer verneutstyr til offentlig sektor i Florida og akkurat nå er det manko på masker av typen N95. De lages av 3M. Moskowitz fikk til svar av selskapets forhandlere at de ikke har fått beskjed om å prioritere amerikanere, de selger derfor maskene til høystbydende, som er utlendinger. De betaler kontant.

Moskowitz said he has a hard time grappling with «the idea that an American company is selling masks away from our hospitals, away from our doctors … away from the real heroes on the front lines» and called for investigations into what he described as «criminal» activity.

Forhandlerne sa de ikke har fått noen beskjed av ledelsen i 3M om å prioritere amerikanere. De følger bare pengene. Resultatet er at amerikansk helsepersonell står uten verneutstyr. Moskowitz sier han fatter ikke at det er mulig midt i en epidemi hvor tusener dør.

«I can’t, other emergency management directors, CEOs of hospitals can’t get this life-saving PPE [Personal Protective Equipment] because a company decided to make a globalist decision and not put America first.»

Moskowitz ytret sin frustrasjon på twitter, og fikk svar fra kommunikasjonsavdelingen til 3M som sa de ikke kunne gjøre noe.

Moskowitz voiced his frustrations on Twitter and said he was later contacted by the communications team at Minnesota-based 3M, who admitted to a «broken system» but stopped short of taking action.

USA er langt inne i en epidemi, likevel selger et kjent selskap verneutstyr ut av landet. Forhandlerne gjør gode penger på å selge til utlendinger og de dekker seg bak at de ikke har fått beskjed om å prioritere amerikanere.

«I thought perhaps maybe what 3M would finally say to me is that they have masks to sell me, but what I actually found out is even more frightening,» he explained. «… Which is that the system is completely broken. 3M has lost total control. What I asked 3M is, are they aware they’re authorized distributors — U.S. companies — are telling me the reason why our orders are being pushed down is because foreign countries are showing up with cash to purchase the orders … not only did they not dispute it, [but] I asked them if they put out any guidance to prevent the behavior and the answer was no,» Moskowitz added.

Tucker Carlson ble så indignert over historien at han kastet om på sendeskjemaet og satte den øverst. Trump skal undertegne en lov som gjør slik eksport ulovlig.

Moskowitz sa han forsøkte å overby utlendingene ved å tilby en pris som var ti-tyve ganger normal pris. Likevel fikk han ingen masker.

 

Saken vakte sterke reaksjoner på twitter og Trump lovte at han vil bruke Defence Production Act, som gir presidenten anledning til å styre produksjonen.

 

Florida emergency management official says 3M selling masks to foreign countries: ‘We’re chasing ghosts’

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!