Skjermdump: NRK.

Den såkalte «komikeren» Sigrid Bonde Tusvik bør prise seg lykkelig over at hun lever i et land der hun kan bevege seg fritt omkring og strekke ytringsfriheten til det ytterste, uten å frykte represalier fra et patriarkat eller moralpoliti. Men land og kulturer der slike friheter ikke er en selvfølge, blir ikke gjenstand for «komikerens» «humor». Israel, derimot…

Så var det Nytt på Nytt igjen, da. Dette temmelig kunstige programkonseptet der det faste panelet og gjestene gjør sitt beste for å skjule at de leser opp mer eller mindre vellykkete replikker fra et ark, og med vekslende hell prøver å late som om alt er tatt på sparket.

«Komikeren» Sigrid Bonde Tusvik er for tiden en del av det faste panelet i Nytt på Nytt, og er ikke redd for å synge ut om et eller annet som engasjerer henne. Dét skal hun ha, hun klemmer til der hun mener noe sterkt. At subtilitet, eleganse og innestemme ikke er redskaper i hennes retoriske verktøykasse, gjør imidlertid at budskapet gjerne drukner i en vrælende støy, sjarmløse ufinheter og plump ordbruk.

Som i går, fredag 27. mars. Panelet morer seg over Israels statsminister Netanyahu og koronasituasjonen i landet. «Komiker» Tusviks smalt så til med følgende utsagn:

«Dette går jo ikke utover israelsk jobbing. Det går utover økonomien, men ikke… De jobber jo hundre prosent med å drepe palestinerne.»

Sånn går no dagan på Marienlyst.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂