Landbruksministeren vil unngå at folk som rømmer fra koronautbrudd i storbyene, kan ta smitten med seg til småsteder på landsbygda. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix

I enkelte småbyer i den australske outbacken har borgervern kuttet dekkene på biler fra koronarammede storbyer, sier en minister som ber folk holde seg i ro.

Avsidesliggende områder i delstaten Queensland oversvømmes av tilreisende – særlig pensjonister – som forsøker å rømme fra koronaviruset, sier landbruksminister David Littleproud.

– Mens grensene stenges, ser vi en bølge av «grå nomader» som kommer sørfra og fra andre steder i Queensland, sier ministeren til Seven News. Han advarer og sier karavaner av tilreisende kan spre viruset i innlandet slike cruisepassasjerer brakte smitten med seg da de gikk i land i Sydney.

Påske er utfartstid og toppsesong vest i delstaten, men nå er ikke besøkende like velkomne alle steder. Lokalbefolkningen frykter at helsevesenet kan bryte sammen. I noen byer har sinne og frustrasjon gått utover bildekkene til noen av de tilreisende, sir Littleproud.

– Jeg forstår bekymringen deres, sier han og ber delstatsminister Annastacia Palaszczuk i Queensland jobbe for å unngå «unødvendig forflytning av mennesker» til småbyene.

Da hun stengte grensen inn til delstaten onsdag sa Palaszczuk at dette ikke er en tid for å dra på ferie.

– Dette er tiden for å bli hjemme med familien.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂