New York-guvernør Andrew Cuomo kom med en dyster prognose da han møtte pressen i et senter som skal bygges om til et feltsykehus for koronapasienter. Foto: Mike Segar / Reuters / scanpix

Tallet på nye tilfeller av koronasmittede i New York dobles omtrent hver tredje dag, og kurven flater ikke ut, advarer delstatens guvernør.

Andrew Cuomo beskriver tirsdag en «dramatisk» økning i antall smittede.

– Vi har ikke flatet ut kurven, og kurven øker faktisk. Toppen er høyere enn vi trodde, og den kommer raskere enn vi trodde, sier Cuomo, som anslår at toppen kan nås om to-tre uker.

New York har påvist over 25.600 tilfeller av koronasmitte, nesten ti ganger flere enn California, den nest hardest rammede delstaten i USA. 210 koronadødsfall er registrert. Myndighetene har tidligere anslått at toppen kunne komme først i mai.

Mangler 90.000 senger
Frykten er at 40.000 pasienter vil trenge intensivbehandling om få uker, men delstaten har bare 3.000 intensivsengeplasser. New York har også oppjustert sitt anslag for hvor mange sykehussenger som trengs til 140.000.

Delstaten har i dag 53.000 sykehussenger, ifølge Cuomo, som sier behovet for pustemaskiner og ventilatorer fortsatt er «kritisk og desperat».

Delstaten har fått tak i 7.000, men trenger minst 30.000 flere. Utstyret kan utgjøre forskjellen mellom liv og død for noen pasienter, og den eneste måten å få tak i det på, er gjennom den føderale regjeringen, ifølge Cuomo.

Eksperimenterer
– Jeg kan ikke med min beste evne forstå motviljen mot å bruke loven om forsvarsproduksjon, sier Cuomo.

Han viser til en lov som ville gjort president Donald Trump i stand til å beordre privat sektor til å produsere det nødvendige utstyret.

Helsearbeidere i New York har begynt å bruke eksperimentelle teknikker der de deler en ventilator mellom to pasienter, forteller guvernøren.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂