Politiet kontrollerer biler ved tollstasjonen på Svinesund på grunn av koronatiltak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Over 1000 personer i politiet, medregnet sivilt ansatte, er i karantene. Politidirektoratet ønsker at politiet skal testes jevnlig.

Foreløpig er ikke politiets beredskap svekket, opplyser politidirektør Benedicte Bjørnland til Dagbladet.

– Nå ser det ut til at vi kan få lempe på karantenebestemmelsene i all den tid politifolkene er en kritisk beredskapsressurs, sier Bjørnland.

Hun påpeker at det skal gjøres etter individuelle vurderinger, og sier at dette forhåpentligvis iverksettes fra onsdag.

Beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet ønsker at alle politifolk i felt kan testes jevnlig.

– Vi har tatt opp problemstillingen med Justisdepartementet, men må forholde oss til de beslutninger som helsevesenet tar knyttet til prioritering på testing, sier Tone Vangen.

Også leder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund vil at politifolk skal testes.

– Nå begynner det å sitte mange politi i karantene. Vi har stor forståelse for prioriteringene som gjøres, men politiet må få tilgang til testmetoder, hvis ikke kan man risikere at massive antall tjenestefolk sitter i karantene, sier Bolstad.

Justisminister Monica Mæland sier at personer som har symptomer, skal testes, men at de ut over dette må følge anbefalingene fra helsemyndighetene.

– Det er stor pågang på testene, sier hun til NTB.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.