Hans Fredrik Grøvan (KrF). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KrFs stortingsgruppe reagerer på at et fylkeslag stemte for et forslag om å ikke handle varer som er produsert fra bosettinger på Vestbredden. Nå går rundskriv ut til lokalpolitikere.

Det har vakt reaksjoner at Trøndelag KrF stemte for et slikt forslag i fylkestinget. Israel var eneste land som var nevnt som okkupasjonsmakt, ifølge Dagen.

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan var en av dem som reagerte. Han omtalte vedtaket som beklagelig, og sa at det ikke er i tråd med KrFs partiprogram.

KrFs stortingsgruppe har nå laget et rundskriv som skal sendes alle lokale representanter, skriver avisen. Stortingsrepresentant Geir Toskedal sier det ikke er snakk om en instruks til lokalpolitikerne, men en retningslinje for å klargjøre hvor KrF står dersom det skulle komme boikottforslag som lokallag eller fylkeslag må ta stilling til.

Utenriksdepartementet har tidligere slått fast at regjeringen ikke kan hindre kommunale boikottaksjoner, såfremt varer fra alle okkuperte områder behandles likt. Tromsø, Hamar og Trondheim har allerede vedtatt å ikke kjøpe varer og tjenester som er produsert i israelske bosetninger på Vestbredden, og byrådet i Oslo ønsker å gjøre det samme.

Ingen av boikottkommunene oppgir hvilke varer det er snakk om. Ei heller hvilke andre områder i verden som de går inn for å boikotte.

 

 

 

 


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.