Stillbilde fra Youtube

Jahn Teigen døde på Ystad Sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel, opplyser manager Trond Lie til NTB.

Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad, dit han flyttet i 2008. Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på gården.

Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35) som han fikk med Anita Skorgan.

Manager Trond Lie sier til NTB at familien er i sorg og at de ikke ønsker å kommentere dødsfallet.

– Jeg var der torsdag og fredag. Han ble lagt inn på sykehus i går og døde i går kveld, sier Lie, som har vært nær venn og manager for Jahn Teigen i mange år.

«Optimist»

Da Teigen-hyllesten «Optimist» hadde premiere på Chateau Neuf på sensommeren i fjor, ble hun spurt av VG hvordan hun ville beskrive ham som person.

– Det er helt umulig å beskrive i farta, fordi han er så mange ting samtidig. Han er unik, det er rett og slett ingen andre som er som ham. Det finnes bare én, svarte hun.

Musikalen ble satt opp av Øystein Wiik som skrev Teigens siste sang sammen med ham. «Ikke som alle andre», ble sluppet i fjor høst – på fødselsdagen hans 27. september 1949.

Førstevers går slik: «Ser i speilet, at dagene flyr/Arr og linjer, vet hva de betyr/Ta på seilet, til høye gebyr/I et selvdiktet eventyr/Det er aldri lett å være seg selv/Koster skjortan, hvert eneste sprell/Fly mot sola, men gå på en smell/Stå på beina, likevel».

– En stor inspirasjon

Datteren beskrev ham slik i et intervju med Dagbladet i september i fjor: – Pappa er som et barn, og det er det jeg elsker mest ved ham, sa 35-åringen om faren sin.

Videre beskrev hun ham som en mann som er opptatt av at ting skal være gjort ordentlig og at man skal være god mot alle man møter.

– (…) Hans iver, den lekne og følsomme måten å se verden på, er en stor inspirasjon for meg, la hun til.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂