En sarkofag man tror er tilegnet Romulus, Roms grunnlegger, er oppdaget under Roman Forum,  21. februar 2020. Sarkofagen ble oppdaget for lenge siden. Først nå har arkeologene kommet til at den har tilhørt Romulus. Foto: Yara Nardi/Reuters/Scanpix.

En gruppe arkeologer offentliggjorde fredag det oppsiktsvekkende funnet av det de tror kan være graven til Romas grunnlegger Romulus.

Helligdommen som er avduket, stammer fra om lag 600 år før Kristus. Den er dedisert til Romulus. Ifølge myten grunnla han Roma med sin tvillingbror Remus og ble rikets første konge etter å ha drept broren.

Drapet skal ha funnet sted 21. april i år 753 før Kristus.

I en uttalelse fra den arkeologiske parken ved Colosseum heter det at funnet består av en 1,4 meter lang sarkofag i stein og en sirkelformet konstruksjon, som antas å være et alter.

Gravens beliggenhet under Forum Romanum er i samsvar med beskrivelser av Romulus’ grav i antikke tekster.

Det er uklart hvordan Romulus døde. En versjon er at han forsvant under mystiske omstendigheter i en storm, mens en annen er at han ble drept og skåret i biter av medlemmer av det romerske senatet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.