Sakset/Fra hofta

Illustrasjonfoto: Tor-Erik Schrøder / NTB scanpix.

Norges Håndballforbund (NHF) har besluttet å boikotte Oslofjord Arena i forbindelse med fremtidige arrangementer. Bakgrunnen er at arenaen eies av en stiftelse som i sin tid ble etablert av Brunstad Christian Church (BCC), tidligere kalt Smiths Venner, som forbundet sier har et syn på homofili som strider mot dets verdigrunnlag, opplyser TV 2.

Flere klubber, spillere og trenere landet rundt har henvendt seg til NHF nettopp for å be om denne avgjørelsen.

Klubbene det gjelder, omfatter Larvik Turn, Haslum IL og Byåsen.

– Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangementer. Slik eiersituasjonen ved Oslofjord Arena er nå, har styret kommet frem til at Norges Håndballforbund ikke vil gjennomføre arrangementer der, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

Kirkesamfunnet mener at frykten NHF viser til, er ubegrunnet, og sier at arenaen ikke diskriminerer etter seksuell legning eller andre kriterier.

Håndball-VM for menn er tidligere blitt arrangert i Nazi-Tyskland (1938), Øst-Tyskland (1958), Egypt (1999), Tunisia (2005) og Qatar (2015), hvor homoseksualitet er forbudt. I 1999 deltok Norge i Egypt, hvor homoseksuelle diskrimineres.

Håndball-VM for kvinner har tidligere funnet sted i de totalitære regimene Sovjetunionen (1975) og Kina (2009), begge ganger med Norges deltagelse.

En leser som har skrevet til Varden undrer seg litt over forbundets avgjørelse:

Tatt i betraktning hva idretten normalt svelger i forhold til turneringer i korrupte regimer blir dette også ganske rart. Sist var det verdensmesterskapet i friidrett i Qatar, som det er vanskelig å tenke seg annet enn at ble plassert der på grunn av korrupsjon, og hvor arbeidsforholdene for arbeiderne som har bygget arenaer var elendige og med en rekke dødsfall, og hvor homofil kjærlighet er straffbart. Ingen tok til orde for boikott.

Det er blitt svært lett å stille ut sin innbilte prektighet og moralske overhøyhet på bekostning av konservative kristne – helt gratis, og uten fare for ubehagelige konsekvenser.

Forbundets holdning er intolerant og totalitær, sier professor ved Norges Handelshøyskole (NHH) Ola H. Grytten til Vårt Land.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!